informatie

Dit is slechts een greep uit de vele artikelen die reeds in de media zijn verschenen en benadrukken dat lachen enkel maar voordelen heeft.

In de toekomst wordt u hier verder op de hoogte gehouden van nieuwtjes en weetjes over de weldaden van het lachen.

Lachen is gezond

Bron: Goodfeeling

De fysieke voordelen van lachen zijn van onschatbare waarde gebleken.

Lachen is goed voor je hart

Bron: Het Nieuwsblad

Wie zijn hart gezond wil houden kan maar beter beginnen lachen. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijkse lachbui van vijftien minuten wonderen verricht. Het vergroot immers de bloedvaten en versnelt de bloedstroom. Zo loop je minder risico op een hartinfarct of een beroerte...

Lachen helpt tegen de griep!

Bron: EurekAlert

Een flinke lachbui en een positieve kijk op het leven zijn goed voor ons afweersysteem. Vrolijke levensgenieters zijn beter bestand tegen het griepvirus en hebben ook minder vaak last van een loopneus, aldus een Amerikaans onderzoek ...

Tips die uw energie een 'boost' geven

Bron: Electrabel Magazine

Uitbundig lachen zorgt ervoor dat 400 miljoen longblaasjes zich uitzetten (3 keer meer dan normaal!!) waardoor uw bloedsomloop een 'boost' krijgt.

Tips die je jonger maken

Bron: Het Nieuwsblad

Lachen is een prima ontlader. Het maakt je immuunsysteem sterker. Lachen doe je niet alleen, dus wie veel lacht heeft veel sociale contacten. Jaren winst: 8 jaar.

Lachen is nog gezonder

Bron: VPRO

Lachen is nog gezonder: het bevordert de doorbloeding.

Lachen is "besmettelijk"

Bron: Het Laatste Nieuws

Iemand horen lachen, doet lachen. Deze eeuwenoude boerenwijsheid is nu onomstotelijk bewezen door een Brits onderzoek...

Het klopt: zien lachen, doet lachen

Bron: Het Nieuwsblad

Als iedereen rondom vrolijk is, is het haast onmogelijk om niet mee te lachen. Ook na een geforceerde glimlach voel je je beter.

Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten ‘de Lach van Vlaanderen’? Schrijf je dan in op de maandelijkse nieuwsbrief.